Humlebæk Nivå

Rotary Klub

Mødested: Fredensborghusene, Bakkedraget 43,

3480 Fredensborg. R.I.Distrikt 1470

Kontakt klubben - klik her!

Nye legepladser i Grønland

Humlebæk-Nivå Rotary Klub har i en række år haft fokus på hjælp til Grønland, og i Rotary året 2017-18 er der etableret et samarbejde med andre Rotary klubber i distrikt 1470 for at få etableret legepladser i 4 bygder i Kujalleq Kommune, Grønlands sydligste kommune med byerne Qaqortoq, Narsaq og Nanortalik.

Etablering af legepladserne er et samarbejde danske Rotary klubber (hvem) og Kujalleq Kommune. Rotary samler midler ind til køb af legpladsudstyr og sørger for transporten til Grønland. Kujalleq Kommune stiller arealer til rådighed, og vil stå for opstillingen af legepladsudstyret.

Legepladser i Grønland kan næsten sammenlignes med et udendørs forsamlingshus, hvor børn, unge, deres forældre og bygdens ældre opholder sig, og har gode oplevelser og styrker deres fælles relationer.

Bedre sanitetsforhold i landsbyer i Sierra Leone

Humlebæk-Nivå Rotary Klub har også i 2015 været med til i Sierra Leone, at etablere en brønd for at skaffe rent drikkevand samt et latrin for at forbedre de sanitære betingelser for beboerne i landsbyen Talia Torgboma I Kenema provinsen. Denne landsby er en af de 20 landsbyer i provinsen som med støtte fra Rotary får en brønd og et latrin.

Humlebæk-Nivå Rotary Klub har i dette projekt indgået en kontraktaftale med Ingeniører uden Grænser og Engineers without Borders Sierra Leone.

Støtte til Sailing Sclerosis Fonden

Overskuddet fra det af Humlebæk-Nivå Rotary Klub afholdte motionscykelløbet Kongeløbet 2017 går til Sailing Sclerosis Fonden.

Humlebæk-Nivå Rotary Klub modtog 25.000 kr. fra Rotary’s hjælpefond som støtte til projektet. Sammen med egne midler på kr. 25.000 blev de uddelt til Oceans Of Hope, hvor sklerose patienter i løbet af sommeren 2018 nu har mulighed for at kommer en uge på sejlertogt med sejlskibet Ocean of Hope,.

Det er i alt 10 sklerose patienter der deltager på projektets togt Danmark Rundt. Skibet sejler en måned fra 17. juli til 17. august. Hver uge koster pr. deltager 5.000 kr. + kost, hvor deltagerne selv betaler for kosten.

Humlebæk-Nivå Rotary Klub og Pedal-Atleterne fra Fredensborg har arrangeret motionscykelløbet Kongeløbet 2017 med en rute rundt om Esrum Sø. Løbet fandt sted i begyndelsen af september måned 2017 og de ca. 300 deltagere plus sponsorer skabte et overskud, der er nu givet videre til Ocean of Hope.